Буває, коли ліньки готувати сніданок і розігріті вчорашні макарони стають справжнім порятунком. Виявляється, що така страва може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Про це пише ua-novosti.

Макарони - улюблена їжа не лише італійців, а й більшості людей на планеті. Існує багато варіантів, як їх приготувати і кожен смачніший за попередній. Але є важливий нюанс, який краще враховувати, щоб не нашкодити організму.

Макарони по-флотськи, фото: Znaj.ua
Макарони по-флотськи, фото: Znaj.ua

Так, дієтологи радять готувати макарони в тій кількості, що з'їдатиметься за один раз. Проблема в тому, що вчорашні макарони, які вже постояли якийсь час у холодильнику, а потім були підігріті, можуть негативно вплинути на здоров'я.

Як стверджують експерти, при нагріванні макаронів у мікрохвильовій печі, крохмаль, найважливіший вуглевод борошна, стає модифікованим і погано перетравлюється.

Популярні новини зараз
На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+" Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

При повторній обробці відбуваються процеси, у яких у макаронах утворюються шкідливі речовини - вільні радикали. Вони здатні викликати мутації у клітинах, а вивести їх з організму та мінімізувати негативний ефект вкрай складно.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цілий комплект неприємних наслідків: чому банани не настільки корисні, як здається.

Також наш портал інформував, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.

Крім того, ми писали, ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути з кухні.