Відомі гуру здорового харчування настійно рекомендують два надзвичайно корисні продукти, які можуть суттєво покращити здоров'я та тривалість життя. Про це повідомляє авторитетне видання The Mirror.

Яблуко - один з найвідоміших і найдоступніших "суперфудів". Цей фрукт багатий необхідними організму мінералами та вітамінами, що надають позитивний вплив на серцево-судинну систему. Зокрема, яблука допомагають знизити рівень шкідливого холестерину у крові.

Дівчина, яка обирає яблука
Дівчина, яка обирає яблука

Експерти стверджують, що люди, які регулярно вживають принаймні одне яблуко на день, рідше звертаються за медичною допомогою. Пояснюється це тим, що яблука містять пектин – різновид корисної клітковини, зосередженої в шкірці та насінні плода. Пектин, також присутній у грушах та сливах, виявляє здатність знижувати рівень холестерину в організмі.

Крім яблук, дуже корисними для здоров'я вважаються цільнозернові продукти, такі як кіноа, булгур, жито, овес та гречка. Дієтологи наполягають, що ці злаки повинні становити основу нашого щоденного раціону, адже вони багаті на клітковину, вітаміни групи В та антиоксиданти.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Шоколадна вівсянка, скріншот: YouTube
Шоколадна вівсянка, скріншот: YouTube

Регулярне споживання цільнозернових продуктів, еквівалентне, наприклад, тарілці вівсянки, шматку цільнозернового хліба або порції коричневого рису/кіноа, здатне покращити стан серцево-судинної системи, знизити рівень цукру в крові та запобігти діабету, раку та ожиріння.

Нагадаємо, вчені виявили ще одну корисну властивість чайного гриба: для тих, хто вирішив схуднути

Як повідомляв "Знай.ua", ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває"

Знай.ua писав, зверніть увагу на ці 5 симптомів: що вказує на те, що вам заборонена сіль