Доступні для гаманця крупи можуть завдати шкоди здоров'ю. Якими кашами краще не зловживати, щоб потім не бігати лікарями, розповідає портал uapress.

Фахівці попереджають, що популярні крупи, які присутні в раціоні більшості людей, можуть завдати шкоди організму. Мова про вівсянку, рисову та манну каші.

Кухня, крупи. Фото: Знай.ua
Кухня, крупи. Фото: Знай.ua

При регуляторному споживанні цих круп з організму починає вимиватися такий корисний елемент, як кальцій. Як результат – підвищується ризик розвитку остеопорозу, а також можуть виникати неприємні відчуття у кінцівках.

Наприклад, у вівсяній каші міститься фітин, який заважає засвоєнню кальцію. В той самий час надмірна кількість манки в раціоні завадить організму повноцінно сприймати залізо та вітамін D.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Не найкориснішим для здоров'я виявився і рис, саме - шліфована біла крупа. У процесі обробки вона позбавляється багатьох вітамінів і містить в основному крохмаль. Активно поїдання рису може негативно вплинути на роботу кишечника. Особливо шкідливо вживати цю кашу людям із зайвою вагою та запорами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, улюблений літній десерт може "нагородити" проблемами: розкрито неприємну правду про морозиво.

Також наш портал інформував, цілий комплект неприємних наслідків: чому банани не настільки корисні, як здається.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.