Часто основною причиною смертельних хвороб серця є високий кров'яний тиск. Багато людей навіть не здогадуються, що мають високий кров'яний тиск, оскільки він не супроводжується симптомами.

Одним із способів регулювання артеріального тиску є дієта. Вона фокусується на продуктах, багатих калієм, кальцієм, магнієм, клітковиною та білком, але обмежує продукти з високим вмістом цукру, натрію та насичених жирів.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців профільного видання Healthdigest.

Варене яйце, скріншот: YouTube
Варене яйце, скріншот: YouTube

У зв'язку з цим є дані, що вживання занадто великої кількості яєць через якийсь час може підвищити артеріальний тиск.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Декілька років тому вчені з'ясували, що вживання яєць може підвищити рівень холестерину, що може на 22% збільшити ризик розвитку гіпертонії. У тих, хто їв до семи яєць на тиждень, ймовірність розвитку високого кров'яного тиску була на 14% вищою.

Згідно з дослідженням 2021 року, яйця не зовсім корисні. Вживання більш ніж чотирьох яєць на тиждень пов'язане з підвищенням ризику загальної смерті на 50%, ризиком смерті від серцево-судинних захворювань на 75% та збільшенням ризику смерті від раку на 52% порівняно з вживанням менше одного яйця на тиждень.

Варене яйце, скріншот: YouTube
Варене яйце, скріншот: YouTube

Навіть вживання двох-чотирьох яєць на тиждень збільшує ризик смертності від усіх причин на 22% та серцево-судинної смерті на 43%. Дослідники заявили, що холестерин із яєць пояснює великий зв'язок зі смертністю.

Дієтологи зазначили, що можливо краще обмежитися одним яйцем або яєчним білком.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, газова колонка або бойлер: який водонагрівач економічніший.

Раніше повідомлялося, що в душ краще без неї: як звичайна мочалка може заразити вас небезпечною хворобою.

Також, корисне сусідство: що посадити на одній грядці з редькою, щоб урожай шокував.