Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які в ці весняні дні вже встигли побувати на своїх городніх та дачних ділянках, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багато дачників при посадці томатів додають у посадкову яму яєчну шкаралупу, яка покликана підживити рослину.

Водночас інші фахівці сумніваються у доцільності використання яєчної шкаралупи для городу.

Про це розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Яєчна шкаралупа / фото: відкриті джерела
Яєчна шкаралупа / фото: відкриті джерела

Вони виходять з того, шкаралупа яєць на 93% складається з карбонату кальцію, який нерозчинний у воді, тому для розчинення шкаралупок будуть потрібні слабкі кислоти ґрунту, і на цей процес підуть місяці, а то й роки.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

город
город

Однак є два незаперечні аргументи на користь використання яєчних шкаралупок на городі.

Перший аргумент – це дешево. До того ж ви берете на себе функції переробки сміття, що важливо.

Другий аргумент , який не викликає суперечок, — це боротьба зі шкідниками.

Яєчна шкаралупа допоможе в протистоянні з капустянкою, гусеницями, равликами та равликами.

Для капустянки потрібно приготувати приманку. Робиться вона з товченої шкаралупи та нерафінованої соняшникової олії. Одна чайна ложка шкаралупи поєднується з половиною чайної ложки рослинної олії. Суміш прикопують по периметру грядки або вносять у лунки. Ведмедку приваблює запах насіння. З'ївши приманку, вона приречена на загибель, тому що переварити яєчну шкаралупу не може так само, як вивести її з організму.

Для відлякування равликів, гусениць та равликів знадобляться великі уламки шкаралупи, з яких створюють перешкоду навколо рослин або грядок. Обов'язкова умова: перешкода має бути суцільною, без дірок. Перебратися через неї м'яким шкідникам буде непросто, а якщо й вдасться, то від пошкоджень на слизовій оболонці вони загинуть.

Крім того, вчені-дослідники впевнені, що одне яйце може замінити тонну перегною, тільки для цього потрібно виготовити певну суміш та обприскати нею город.

Нагадаємо, це не сніг, це сипеться з вас: як швидко позбутися лупи.

Раніше повідомлялося, білизна сяятиме: народні засоби, які замінять вам відбілювач.

Також, закопайте на городі цей предмет - і матимете величезний урожай.