Прагнення до довголіття та збереження міцного здоров'я у літньому віці змушує людину особливо ретельно ставитися до щоденного харчового раціону. Адже, як стверджують вчені, саме від якості їжі багато в чому залежить тривалість та повноцінність життя.

Доктор Трент Орфанос, який вже понад 30 років досліджує фактори довголіття, визначив перелік продуктів харчування, від споживання яких краще утриматися, щоб максимально відстрочити настання похилого віку. Про це повідомляє Parade.

Макарони. Фото: скрін youtube
Макарони. Фото: скрін youtube

З його слів, харчування фактично надає організму певну інформацію, від якої залежить стан нашого здоров'я. Помилковий вибір продуктів може призвести до згубних наслідків для кожної людини.

Перший пункт у списку, від якого радить відмовитись доктор Орфанос, білі макарони та інші вироби з високорафінованих вуглеводів. Вони дуже швидко метаболізуються до цукру, провокуючи виникнення запальних процесів у організмі. А саме хронічне запалення, як відомо, стає першопричиною багатьох недуг, які суттєво скорочують тривалість життя.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також лікар настійно рекомендує виключити із щоденного раціону газовані солодкі напої та фруктові соки через високий вміст цукру. Адже вплив надлишку цукру згубно для організму та запалення – найкраще тому підтвердження.

Морозиво. Фото: скрін youtube
Морозиво. Фото: скрін youtube

Слід обмежити споживання морозива та кондитерської випічки. Побоюватися радить професор та оброблених м'ясних продуктів на кшталт хот-догів та ковбаси. Дослідження доводять їхню пряму причетність до розвитку онкологічних захворювань, інсульту та інших серйозних хвороб.

Нагадаємо, захист від 72 видів отрут або ж від хвороб: українцям розповіли, що краще пити - чай ​​чи каву.

Як повідомляв "Знай.uа", вашій шевелюрі будуть заздрити: які продукти знижують ризик облисіння

Знай.ua писав, додавайте в салати - серце буде, як у космонавта: який овоч знижує ризик інсульту та інфаркту