Чим старшою стає людина, тим складніше дбати про організм. Як головний елемент підтримки здоров'я виступає правильне харчування. Фахівці назвали продукти, які мають бути у раціоні після 60 років.

Правильно підібраний раціон харчування здатний не тільки зберегти здоров'я, але навіть продовжити життя, знизивши ризик поширених захворювань.

Пенсіонери / фото: depositphotos
Пенсіонери / фото: depositphotos

Після 60 років в організмі відбуваються зміни, які слід враховувати під час виборів раціону. Лікарі рекомендують пенсіонерам обов'язково вживати три продукти. Але за умови відсутності протипоказань.

Ягоди

Регулярне, але помірне вживання чорниці та полуниці допомагає уповільнити зниження когнітивних функцій у людей похилого віку. Вчені дійшли висновку, що такий вплив на організм надають флавоноїди, які містяться у складі цих ягід.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Яйця

Людям старше 60 років слід додавати до раціону продукти багаті на вітамін D, щоб уникнути його дефіциту. Річ у тому, що в міру старіння шкіра втрачає здатність синтезувати цей вітамін під впливом сонця. Яйця, зокрема жовтки, найдоступніше джерело вітаміну D.

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Банани

У бананах міститься калій, який таки потрібний організму після 60 років. Цей мінерал допомагає знизити вплив солі та рівень артеріального тиску і водночас зменшує ризик розвитку передгіпертонії та гіпертонії.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують.

Також наш портал інформував, овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.

Крім того, ми писали, забудете про походи в аптеку: експерти назвали чай, який допоможе оздоровитись.