Кава має неймовірну кількість шанувальників по всьому світу, а п'ють її найчастіше з додаванням цукру.

Проте вчені наполегливо рекомендують відмовитися від цієї звички у літній період та замінити цукор на сіль.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Так, багатьом здасться це дивним, але лише одна щіпка солі в чашці кави здатна справжні чудеса. Завдяки цьому смак напою повноцінно розкривається, а зайва гіркота йде. Однак це не лише смачно, а й корисно.

Лікарі заявляють, що сіль у каві має властивість балансувати рівень натрію в організмі. Як відомо, напої, що містять кофеїн, мають сечогінний ефект і можуть порушувати водний баланс.

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Сіль, скріншот: YouTube
Сіль, скріншот: YouTube

Варто враховувати, що в спеку рівень гідратації змінюється, тому що виробляється більше поту і організм витрачає водні ресурси. А сіль допоможе заповнити баланс натрію – мікроелемента, що відповідає за перерозподіл води у нашому організмі.

Однак не варто додавати сіль ложками, буде достатньо лише однієї маленької щіпки. Напій має бути приємним на смак. Таке дозування сповна віддасть свої корисні властивості.

Кофе, скріншот: Youtube
Кофе, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що аромат буде в рази більш насиченим: не зберігайте каву в кухонній шафці, справжній секрет.

Раніше ми повідомляли про 5 видів м'яса, які краще не купувати у магазинах.

Також стало відомо про довголіття на тарілці: секрети харчування, які допоможуть вам жити довше.