Знайдеться зовсім небагато людей, які могли б утриматися від спокуси у вигляді молодої картоплі зі смачною засмажкою та зеленню. Однак ця улюблена багатьма страва може становити небезпеку для деяких людей. Про це розповіла латвійська фармацевтка Зане Мелберга.

Молода картопля містить чимало вітамінів та поживних речовин. Зокрема в овочі містяться вітаміни В6 та С, а також марганець, магній, кальцій, калій та йод. Однак, щоб отримати всю користь, картоплю потрібно правильно вживати.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Шкірка - найкорисніше

Молоду картоплю не рекомендується чистити, адже так вона втратить значну частину користі. Найбільше вітамінів та мінералів міститься саме у шкірці.

Найбільш правильний варіант - запікати молоду картоплю у духовці без додавання жирів або відварювати. Експерти наголошують, що шкірка молодої картоплі містить багато клітковини, яка доброчинно впливає на роботу кишечника.

Популярні новини зараз
ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Кому не можна їсти молоду картоплю?

Переїдати картоплею не варто, навіть якщо немає жодних протипоказань. На день достатньо з'їдати близько 4-8 картоплин залежно від розміру. Так організм отримає добову дозу вітамінів та мінералів.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Молода картопля може спровокувати підвищення рівня цукру на крові. Тому людям із цукровим діабетом краще проконсультуватися з лікарем перед вживанням страви. Фахівці також рекомендують утриматися від картоплі тим, хто має алергію на крохмаль, що міститься у ній.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, не переїдайте цих фруктів, щоб не було здуття: які "корисності" шкодять.

Також наш портал інформував, чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту.

Крім того, ми писали, секрет струнка тіла – кава: дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою популярного напою.