В Україні дефіцит електрики через атаки російських окупантів знову призвів до відключень світла. Начебто, за кілька годин продукти в холодильнику не повинні зіпсуватися, проте тривале відключення світла вже викликає переживання у людей. Це відчувається дуже гостро, особливо коли на вулиці дуже спекотно.

Через плюсову температуру продукти можуть псуватися швидше, тому важливо зробити все для того, щоб зберегти їжу безпечною для вживання.

Один із українських блогерів розповів, як зберегти продукти, коли відключають електроенергію.

Холодильник Фото: скрін youtube
Холодильник Фото: скрін youtube

Важливо, щоб у холодильнику температура була +4°С чи нижче, а морозильної камері – не вище -4°С.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток "Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

Попередньо заморозьте контейнери з водою, щоб мати можливість зберігати температуру їжі в 4°С або нижче, якщо їх доведеться виймати з холодильника. Також можете придбати сухий або блоковий лід.

Холодильник Фото: скрін youtube
Холодильник Фото: скрін youtube

Тримайте закриті дверцята холодильника. У такому разі продукти зможуть простояти до 4 годин, у повній морозилці 48 годин, а напівпорожній 24 години. Якщо ж електроенергія буде відключена понад 4 години, тоді до продуктів у холодильник треба помістити лід.

Щоб уберегти себе від можливих отруєнь їжею, краще викиньте її, якщо у неї незвичайний запах, колір або текстура.

Заморожені продукти можна безпечно повторно заморозити або приготувати, якщо вони ще містять льодові кристали і мають температуру 4 ° С або нижче.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

У період відключення світла варто все ж таки мати запас харчових продуктів, які не вимагають холоду для зберігання. Це може бути хліб, печиво, консерви тощо. Експерти радять обирати продукти харчування з мінімальною кількістю солі (рекомендується не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) і цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).

Спробуйте готувати страви невеликими порціями, щоб одразу їх з'їдати і не зберігати тривалий час. І взагалі віддавайте перевагу тим продуктам, які найменше втрачають якість без холодильника.

Нагадаємо, купили черешню, а там м'ясо: як швидко перевірити ягоди на неприємний сюрприз і позбутися його.

Раніше повідомлялося, як відновити печінку без ліків: вживайте щодня ці суперпродукти і з вас вийдуть усі токсини.

Також, молода картопля: як корисніше вживати і кому краще забути про страву.