Твердий сир дуже популярний молочний продукт, який вживають як окремо, так і використовують для приготування різних страв. Лікарі попереджають, що за певних обставин продукт може загрожувати здоров'ю.

Фахівці рекомендують на добу з'їдати не більше трьох невеликих порцій твердого сиру. В іншому випадку існує великий ризик заробити проблеми зі здоров'ям.

Твердий сир. Фото: скрін youtube
Твердий сир. Фото: скрін youtube

Важливо пам'ятати, що сир – калорійний та ситний продукт. Він може вплинути на кількість внутрішнього та вісцерального жиру, якщо не контролювати кількість сиру в раціоні, то зайвих сантиметрів на талії не уникнути.

У складі сиру немає клітковини, тому якщо зловживати продуктом можуть виникнути проблеми з роботою ШКТ. Зокрема, запори, здуття та дискомфорт в органах. Однак це не найнебезпечніше.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило
Показати ще

Сир / фото: відкриті джерела
Сир / фото: відкриті джерела

Експерти попереджають, що надмірне вживання твердого сиру може призвести до проблем із серцем. Все тому, що в продукті багато насичених жирів, від яких в організмі може піднятися рівень "поганого" холестерину. Щоб уникнути негативного впливу на серцево-судинну систему, рекомендується віддавати перевагу білим сортам сиру.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молода картопля: як корисніше вживати і кому краще забути про страву.

Також наш портал інформував, чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту.

Крім того, ми писали, секрет струнка тіла – кава: дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою популярного напою.