Несподівані візити родичів, друзів або навіть співробітників із улюбленої роботи можуть застати зненацька будь-якого з нас. Навіть якщо ти не забуваєш забиратися вдома, таки бувають моменти, коли квартира виглядає неохайно.

Для таких випадків корисно мати план, за допомогою якого можна змусити приміщення сяяти і не осоромити статус чистюлі.

Ванна, скріншот: YouTube
Ванна, скріншот: YouTube

Ванна та туалет

Почнемо звідси, адже без візиту до вбиральні точно не обійдеться: гості зазирнути сюди помити руки, упорядкувати себе. Отже, залийте унітаз засобом для сантехніки, а в цей час пройдіться ганчірочкою по кранах, раковині та дзеркалах, змивши з них мильні розлучення, залишки зубної пасти. Потім протріть йоржом унітаз.

Додайте затишку, повісивши однакові свіжі рушники та замінивши шматок мила на новий. Готово! Приміщення виглядає так, ніби в ньому щойно провели генеральне прибирання.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Вітальня, спальня, коридор

Озброїться великим чорним пакетом для сміття та вирушайте на ревізію квартири. Збирайте все, що не на своїх місцях: книги, одяг, іграшки. Коли все зайве в пакеті, зав'яжіть його та відправте до шафи. Ви розберетеся з цими речами після відходу гостей.

Поки обходьте квартиру, змахніть пил із горизонтальних поверхонь. Ні, не треба протирати далекі полиці, піднімати сувеніри, обмежтеся тими поверхнями, які впадають у вічі: підлокітники дивана та крісел, простір біля телевізора, столик у передпокої.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

кухня

Миття тарілок, кухлів та каструль може зайняти багато цінного часу, тому доведеться схитрувати. Якщо у вас є посудомийна машина, вам пощастило: просто складіть у неї всі прилади. Якщо ж ні, то доведеться поступитися принципами ідеальної господині. У вас є два шляхи: залишити посуд у раковині або заховати її в духовку. Так, не дуже гігієнічно, зате туди точно ніхто не заглядатиме.

Головне, після відходу гостей не забудьте, що у вас залишилася справа. Замініть прихватки та рушники на свіжі комплекти. Тепер приміщення виглядає охайним та чистим.

Якщо залишилося кілька хвилин, протріть підлогу. Не треба мити їх із спеціальним засобом, прибирати кути та важкодоступні місця. Достатньо пройтися шваброю по відкритому оку підлозі: так приміщення буде свіже, а дихати стане легше.

Прибирання оселі. Фото: Pexels
Прибирання оселі. Фото: Pexels

Подбайте про атмосферу

Ми запам'ятовуємо свої відчуття від чужого житла, а не порошинки на столі. Тому в будинку має приємно пахнути і легко дихатися: поки займаєтеся експрес-прибиранням, відкрийте вікна і провітріть приміщення і запаліть аромапалочку або свічку.

Усього п'ятнадцять хвилин, щоб будинок виглядав доглянутим і чистим, а ви вважалися чудовою господаркою. Але зловживати цими рекомендаціями не варто: таке експрес-прибирання гарне в екстрених випадках, останнім часом подбайте про те, щоб підтримувати порядок у квартирі. Адже чисто не там, де забирають, а там, де не смітять.

Нагадаємо, ось це цибуля, розміром з кулак: як правильно садити культуру, щоб захоплюватися врожаєм.

Раніше повідомлялося, замочіть так насіння помідорів та отримайте смачний урожай: геніальний лайфхак для садівників.

Також, шкіра буде ніжна, як п'ята точка немовляти: 2 маски, які врятують руки після морозів.