Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які в ці теплі квітневі дні не знають, що робити на своїй дачі чи городній ділянці, є важлива інформація. Цього разу трохи "застрибнемо" у майбутнє. Давайте поговоримо про те, як правильно зберігати часник, щоб він не зростав.

Часник дуже легко починає розпускатися, якщо його неправильно зберігати. Це призведе до того, що він стане гірким на смак, зеленим або жовтим і почне цвіль.

Більшість людей зберігають часник у холодильнику, на кухонних стільницях або на кухонній полиці. Але так часник проросте набагато швидше.

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Якщо часник проростає, то дуже багато світла, дуже багато тепла і дуже багато води. Або навколо часнику недостатньо циркулює повітря.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

При правильному зберіганні цілі цибулини часнику повинні зберігатися до шести місяців, якщо вони не були подрібнені, тоді як окремі зубчики зберігатимуться до трьох тижнів.

Часник слід зберігати в місці, де він не піддаватиметься впливу світла, води або екстремальних температур. Ідеальна температура для часнику становить приблизно від 15 до 18 за Цельсієм.

часник, фото Pxhere
часник, фото Pxhere

Цілий часник також ніколи не слід зберігати у пластикових контейнерах або всередині чогось із кришкою. Якщо у вас залишилися очищені зубчики часнику, найкраще зберігати їх у холодильнику у закритому пакеті чи контейнері.

Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Подрібнений часник слід використовувати якнайшвидше, оскільки він починає змінювати колір і швидко псуватися. Зберігання нарізаного часнику в маленькій банці або герметичному пакеті допоможе йому зберігатися до трьох днів.

Нагадаємо, ці сорти картоплі лише всі зіпсують: як ретельно підготуватися до врожаю.

Раніше повідомлялося, звичайна петрушка може спровокувати викидень та рух каменів у нирках: чим небезпечна ця зелень.

Також, зверніть увагу на ці 5 симптомів: що вказує на те, що вам заборонено сіль.